London-rapper hovedmistænkt for mordet på amerikansk journalist

Den amerikanske journalist blev holdt som gidsel i Syrien i knap to år, før han for nyligt blev henrettet. Henrettelsen blev filmet og lagt på Youtube. Manden, der fører kniven, går under navnet Jihad John og menes at være en rapper fra London, 24-årige Abdel-Majed Abdel Bary. Det skriver London Evening Standard.

Som rapper går han under navnet L Jinny, og flere af hans numre er blevet spillet på BBC's radiokanaler.

L Jinny er søn af det højtstående Al Qaeda-medlem Adel Abdul Bary, som menes at stå bag bombninger af amerikanske ambassader i det østlige Afrika tilbage i 1998.

Læs også: Dansk gidsel leverede Foleys sidste hilsen til dennes familie

Den unge Bary er angiveligt leder af den lille gruppe inden for ISIS, der består af terrorister af britisk afstamning, kaldet The Beatles. Bary bliver kaldt John, mens de andre kaldes George og Ringo.

De to andre i gruppen, som den britiske efteretningstjeneste kigger nærmere på, menes at være Abu Hussain Al-Britani, en 20-årig hacker fra Birmingham, og Abu Abdullah al-Britani fra Portsmouth, som menes at være et sted i 20'erne.

Videoen af James Foleys henrettelse blev offentliggjort 19. august. Eksperter mener ifølge news.com.au, at filmen er manipuleret - blandt andet ses Jihad John føre kniven over Foleys hals mindst seks gange, men Foley bløder ikke. Desuden kommer der lyde fra Foley, som ikke passer ind. Eksperterne mener dog ikke, at der er tvivl om, at Foley blev halshugget - det er bare sket, efter kameraerne blev slukket.

Læs også: Familien vidste han skulle dø

James Foley blev holdt fanget sammen med den danske fotojournalist Daniel Rye Ottosen, som blev frigivet i juni.