London vil udstede islamiske obligationer

Den britiske premierminister, David Cameron, lægger op til, at London kan blive det førende center for islamiske finanstransaktioner og præsenterer planer om at gøre Storbritannien til det første land, som udsteder islamiske obligationer.

Planerne om en særlig islamisk obligation - eller sukuk, som er det arabiske ord for et finansielt certifikat - ventes at blive realiseret næste år. Der ventes at blive udsendt særlige obligationer for omkring 200 millioner pund (omkring 1,8 milliarder kroner).

Planerne om at gøre London til et førende finansielt center for den muslimske verden finder sted i konkurrence med andre storbyer i Asien og Mellemøsten.

Briterne luftede allerede for fem år siden ideen om at udstede sukuk, men de blev aldrig realiseret, da det viste sig at være for dyr en investering.

Det nye forslag er mindre end en femtedel af det oprindelige forslag i omfang, og det er skabt for at styrke Londons status på området.

- Jeg ønsker ikke blot, at London skal være centrum for islamiske finanstransaktioner i den vestlige verden. Jeg ønsker, at London skal stå ved siden af Dubai og Kuala Lumpur som en af verdens hovedstæder for islamiske finansaktioner over hele verden, siger Cameron.

Sukuk er obligationer, der er udstedt i overensstemmelse med religiøse principper. Disse principper omfatter blandt andet forbud mod renter og hasardspil.

Malaysia med hovedstaden Kuala Lumpur er verdens største marked for sukuk.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip