Lone ringede til akuttelefonen med smerter: Blev rådet til at tage panodil og døde få timer efter

03/03/2015 17:45

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Familien til 51-årige Lone Serwin er dybt ulykkelige over tabet af deres mor, søster og kone, men de føler også, at akuttelefonen svigtede, da en sløj og bekymret Lone Serwin ringede en aften i februar og fortalte om brystsmerter og åndedrætsbesvær flere timer efter en løbetur. Det skriver sn.dk.

På trods af Lone aldrig havde oplevet lignende smerter og var en frisk og fysisk aktiv kvinde, der spillede håndbold, løb og gik til konkurrencer med sine hunde, lød akuttelefonens sygeplejerskes råd, at den nordsjællandske kvinde skulle tage et par smertestillende piller og se det an, for der var lang ventetid på akutafdelingen på Hillerød Hospital.

Læs også: Usædvanligt vejnavn kan koste hjertesyge Carina livet

Kort efter opkaldet gik Lone og hendes samlever i seng. Næste morgen vågnede Lone ikke. Hun var død af en blodprop i lungerne.

Tilbage står den ulykkelige familie, som tæller to børn, samlever og søster, og undrer sig over forløbet.

- Det kan godt være, at Lones hjerte og årerne har været så forkalkede, at man ikke kunne redde hende på hospitalet, men så var en behandling da blevet forsøgt. Vi sidder alle i chok, og vi forstår ikke, hvorfor systemet ikke gjorde mere, udtaler Lones søster Tine til lokalavisen.dk.

Læs også: Spiseforstyrrelsen, som mange kvinder ikke ved, de har: Her er tegnene

Region Hovedstaden mener ikke, at der er blevet begået en fejl i Lones sag. De henviser til, at sygeplejersken handlede efter visitationsguiden og gjorde sit arbejde. Men Region Hovedstaden er ved at undersøge, om der er noget i vejen med deres procedurer. 

Ifølge sn.dk er Lones familie ved at sætte sig ind i klagemulighederne, og i den forbindelse har de fundet en advokat, for de har ikke tænkt sig at stoppe sagen her.