Lort fundet på alle testede bestillingsskærme fra McDonalds

Foto: Shutterstock.com

Hvis du benytter dig af bestillingsmaskinerne hos McDonalds, når du skal have mad, så bør du overveje en ekstra gang, om du ikke skulle finde en anden løsning. Samtlige testede maskiner viste nemlig spor efter lort.

Det er let, smart og hurtigt at foretage en bestilling via de elektroniske bestillingsskærme, der er opstillet hos de fleste McDonalds-restauranter i verden. Hygiejnisk er det til gengæld ikke, og hvis du skal spise din mad med god samvittighed efter, at du har foretaget en bestilling, så skal du gå ud og vaske dine hænder grundigt med sæbe bagefter.

Den britiske avis Metro, har nemlig lavet en undersøgelse på tværs af McDonalds-restauranterne i England, hvor de har taget en prøve af de forskellige bestillingsskærme. Resultatet var både overraskende og ulækkert.

Det viste sig nemlig, at der ikke blot var afføringsbakterier på en eller to af skærmene, men faktisk alle de skærme, som de undersøgte. Det kom som en stor overraskelse for Dr. Paul Matewele, der er senior lektor i mikrobiologi på London Metropolitan Universitet.

”Vi var alle overraskede over, hvor mange tarm- og fæcesbakterier, der var på samtlige af skærmene. Dette medfører de infektioner, der sender folk på hospitalet,” lyder det fra lektoren.

Resultat kom på baggrund af tests foretaget i otte forskellige restauranter. Seks i London og to restauranter i Birmingham.

Der blev fundet stafylokokker på flere af de testede maskiner. Foto: Shutterstock.com

Meget mere end bare bæ

Selvom det kan lyde nok så ulækkert at indtage en Big Mac, hvor bi-ingrediensen er afføring, så er det slet ikke det værste, der blev fundet på skærmene.

Også de mere farlige bakterier som stafylokokker og listeria, blev der fundet på maskinerne, og de er bestemt ikke ufarlige, hvis man får de bakterier overført til dig.

”Det er utroligt bekymrende at se stafylokokker på disse maskiner, fordi det er så smitsomt. Det starter omkring folks næse, og hvis de rører ved skærmen efter, at de har rørt sig på næsen, så kan andre blive smittet. Det kan gå ind i en åbent sår, og så vil det være rigtig farligt,” fortæller Dr. Paul Matewele og fortsætter:

”Listeria er en anden sjælden bakterie, som vi var chokerede over at have fundet på skærmen, da det igen, kan være en meget smitsom bakterie, der kan være farlig for dem, der har et svagt immunsystem,” fortæller lektoren.

Listeria kan blandt andet føre til ufrivillig abort samt dødfødsel blandt gravide kvinder, så er det bestemt ikke til at spørge med.

Maskinerne gøres rent, men ikke godt nok

Uanset hvor hygiejnisk man måtte være i løbet af dagen, så er det kun de færreste der tænker over, at berøringsskærmene på McDonalds vil være fyldt med bakterier, og endnu færre tænker over, at de bør vaske deres hænder bagefter.

Hos McDonalds udtalte en talsmand til avisen, at skærmene gøres rent flere gange i løbet af dagen, og at alle restauranterne tilbyder faciliteter, hvor kunderne kan vaske deres hænder, før de skal spise.

Læs også

Opmærksom borger spottede kvinde forlade Netto: Da han så, hvad hun havde købt, ringede han straks til politiet

Lektor Paul Matewele tvivler dog på, at det desinficerende middel, som McDonalds benytter til at gøre skærmene rene, er stærkt nok, og han fortæller ligeledes, at bakterierne sagtens kan leve på skærmene i flere døn.

Undersøgelsen blev foretaget på otte restauranter i England, men der er stor sandsynlighed for, at de samme resultater var blevet fundet i Danmark. Derfor er opfordringen soleklar. Hvis man ikke ønsker lidt gratis bi-ingredienser i sin Happy Meal, så skal hænderne vaskes rigtig grundigt, når man har benyttet sig af berøringsskærmene.

Gratis chancer

Prøv LeoVegas og få 50 kroner GRATIS + op til 10.000 kroner i start bonus - klik her

 

 

Dagens Gossip