Lotte Friis er klar til EM-finalen i 400 meter fri

Lotte Friis er bedst på de længste distancer, men hun er også med på den - for hende - lidt kortere 400 meter fri ved EM på kortbane i Herning.

Lørdag morgen svømmede Friis sig finalen i 400 meter fri. Danskeren svømmede det næstsidste indledende heat og var nødt til at give den lidt gas for at være sikker på finalebilletten.

Den var ikke i fare.

Friis vandt sin semifinale i tiden 4.01,93 minutter, og det var rigeligt til at svømme sig i finalen. Danskeren svømmede tredjebedste tid af alle i indledende heat.

- Taktikken var at komme så let i finalen som muligt, så jeg er lidt overrasket over, at det gik så hurtigt, som det gjorde.

- Jeg synes ikke, det var så hårdt, som jeg havde regnet med, det ville være. Nu skal jeg bare overføre det til finalen i aften, siger Lotte Friis.

Den rutinerede dansker vil dog ikke spå om, hvordan hendes medaljechancerne er.

- Jeg ved ikke, hvad perspektiverne er i finalen. Jeg ved, jeg har sparet mig, og det har nogle af de andre sikkert også. Det er svært at vide, hvad folk har i godteposen til i aften.

- Jeg skal snakke med Nick (landstræneren, red.) om, hvad der den bedste taktik for det her løb, og hvad mine konkurrenter har præsteret, siger Lotte Friis.

Bedre end danskeren var to spaniere, og hurtigst af alle var Mireia Belmonte Garcia, som henviste Lotte Friis til sølv fredag i 800 meter fri.

Og som i det indledende heat i 400 meter fri var næsten tre sekunder hurtigere end Friis. Belmonte svømmede i 3.58,98 minutter.

Flere af de øvrige favoritter må dog formodes at have mere at give af i finalen lørdag aften, så Lotte Friis er på ingen måde selvskrevet til en medalje i disciplinen. Nok nærmere en outsider.

Julie Aglund Lauridsen svømmede flot i tiden 4.07,38 minutter, mens Line Jørgensen Bruun svømmede i 4.16,18 minutter. Disse tider rakte ikke til finalepladser.

Det blev heller ikke til avancement for Andreas Schiellerup og Magnus Jakupsson, der lige akkurat missede kvalifikationen til semifinalerne i 100 meter ryg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip