Lotte Friis går glip af OL-finale i 400 meter fri

Der bliver ingen deltagelse i OL-finalen i 400 meter fri for svømmeren Lotte Friis.

Den rutinerede dansker måtte nøjes med en tredjeplads i sit indledende heat i tiden 4 minutter og 7,13 sekunder, og da alle heats var overstået, stod det klart, at Friis' tid var 11.-bedst. Kun de otte hurtigste indløser billet til finalen.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have svømmet lidt hurtigere, for jeg ville gerne have været i finalen, men tiden rakte ikke til det. Sådan er det, siger Lotte Friis.

- Det føltes egentlig meget godt derude, så derfor kan jeg håbe på, at løbet i dag var en god optakt til 800-meteren. Nu skal jeg høre min træner, hvordan jeg egentlig så ud i vandet, siger hun.

Danskeren var mod slutningen af sit heat oppe at dufte til førstepladsen, men blev på de sidste 50 meter overhalet af både kinesiske Yuhan Zhang og tyske Sarah Kohler.

Det skal med i billedet, at 400 meter fri i Friis' planer primært fungerer som opvarmning til den dobbelt så lange favoritdistance, og under træningen har 400-meteren ikke været meget på dagsordnen.

- Den har ikke fyldt det store, siger Lotte Friis.

Lotte Friis vandt bronze på 800 meter ved OL i Beijing for otte år siden og blev verdensmester året efter. Det er fortsat den distance, hun satser på i karrierens tredje OL.

Hun svømmer indledende heat i 800 meter fri torsdag i den kommende uge

/ritzau/

 

Dagens Gossip