Lotte Friis slutter lige uden for medaljerækken

Det lykkedes ikke for den danske svømmer Lotte Friis at hente en medalje på 800 meter fri ved EM på langbane i Berlin.

I finalen torsdag aften sluttede danskeren på en fjerdeplads, men var slet ikke i nærheden af at vinde metal. Maveproblemer var en af årsagerne til, at det ikke rigtigt rakte til en plads på podiet.

- Jeg har haft kvalme og har ikke rigtigt spist i dag, så jeg havde ikke rigtigt energi til at komme op og kæmpe om medaljerne. Jeg led under, at jeg har fået en lille maveforgiftning.

- Vi er nogle fra det danske hold, der er ramt, og jeg ved også, at nogle af tyskerne, hollænderne og briterne har haft det på samme måde. Så der har sikkert været noget i maden, siger Friis.

På de første cirka 200 meter lå hun på tredjepladsen, men efter hun blev overhalet af Boglarka Kapas fra Ungarn, kom hun aldrig tilbage i top-tre.

Friis kom i mål i tiden 8.27,21 minutter, hvilket var lidt mere end fem sekunder fra tredjepladsen. Briten Jazmin Carlin blev en suveræn vinder i tiden 8.15,54.

Spørgsmålet er så nu, om hun er i stand til at svømme 1500 meter fri fredag formiddag.

- Det kommer an på, om jeg kan spise noget i aften. Det vil være åndssvagt at gå ud og slå mig ihjel på 1500 meter, så vil jeg hellere melde fra.

- Det skal jeg snakke med min træner om. Ellers prøver jeg at blive klar til 400 meteren på søndag, siger hun.

Lotte Friis har selv forklaret, at hun ikke har bygget formen op til at toppe ved EM, da hun allerede er ved at bygge sig op til VM næste år og OL i Rio om to år.

/ritzau/