Lotte Friis vinder endnu en sølvmedalje til VM

Lotte Friis hentede sin anden sølvmedalje ved EM på kortbane i Herning, da hun på 400 meter fri lidt overraskende blev nummer to i en stærkt besat finale.

Kun spanieren Mireia Belmonte Garcia kunne hun ikke besejre. Danskeren kom ind i tiden 3.58,35 minutter.

- Jeg er rigtig glad og stolt af mig selv, og jeg synes, at det, jeg har præsteret til det her stævne, er over forventning, siger Lotte Friis.

Garcia lagde hårdt ud i finalen, og Lotte Friis forsøgte at hænge på. Efter 200 meter var hun ikke langt efter spanieren, mens konkurrenterne havde svært ved at følge med.

- Jeg er rimelig afklaret. Hun er en fantastisk svømmer og en eminent svømmer på kortbane, så jeg havde regnet med, at hun løb med begge titler, siger den danske sølvvinder.

I sidste halvdel af finalen blev afstanden til den førende spanier længere, mens blandt andre italieneren Federica Pellegrini pressede på bagfra.

Pellegrinis slutspurt betød, at hun nåede ind i tiden 3.58,90 minutter, men det var altså 55 hundreddel af et sekund for langsomt til en sølvmedalje.

Lotte Friis kan dog have svømmet sit sidste løb i Jyske Bank Boxen.

- Min krop har det fint, og jeg er rimelig afslappet, men jeg ved ikke, om jeg svømmer i morgen.

- Jeg har også et stævne i Skotland i næste weekend, siger Lotte Friis og henviser til konkurrencen "Duel in the pool", hvor Europa møder USA.

Det bliver efter et samråd med landstræner Nick Juba, at Lotte Friis beslutter, om hun vil svømme søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip