Lotto kan ikke love Lars Bak ny kontrakt: Det er svært

admin

|

05/07/2014

Dagens topnyheder

Lars Baks fremtid på belgiske Lotto-Belisol er usikker, og holdet har brug for en medsponsor for at kunne forlænge med danskeren.

- Forlænger Belisol, kan jeg tilbyde Lars en kontrakt, men ellers bliver det et spørgsmål om at vente og vente, siger manager Marc Sergeant, som derfor ikke kan love danskeren noget.

- Vi har 22 ryttere på kontrakter, der fortsætter, og vi har så otte pladser tilbage. I øjeblikket er der tvivl om disse, deriblandt Lars Bak.

Den belgiske manager fortæller, at han og cykelholdet har været glade for Lars Baks utrættelige hjælpearbejde og hans sejre.

- Lars har altid været loyal over for holdet, og det vil jeg formode, at han også vil være fremover, men i øjeblikket står vi i en venteposition. Det er ikke særlig behageligt, men vi skal finde en ny sponsor, og det er uhyre vanskeligt, siger Marc Sergeant.

Den 34-årige dansker, som i 2012 vandt en Giro-etape i Lotto-trøjen, har givet udtryk for, at han meget gerne vil fortsætter på det belgiske mandskab, også selvom der skulle være tilbud fra andre hold.

Årets Tour de France er danskerens tredje i træk for Lotto, siden han kom til holdet i 2012. I år havde Sergeant imidlertid et par ekstra overvejelser før danskeren blev udtaget.

- De tidligere år har Lars haft skader, og så har vi ikke regnet så meget med ham, men alligevel har han leveret stærkt. I år har han været skadesfri, men han har ikke været helt oppe at ringe, siger Marc Sergeant.

- Alligevel må jeg sige, at jeg har stor tro på ham. Derfor tog jeg ham med til Touren. Jeg havde overvejelser om at kunne give Tour-pladsen til en anden, men det ville jeg ikke, for han er god til det, han gør. Han har min tillid 100 procent.

Den danske temporytter, som blandt andet har vundet DM i enkeltstart tre gange og linjeløbet en enkelt gang, har nogle kvaliteter, som Lotto sætter meget højt.

- Hvis man vil vinde en massespurt, skal man have folk, der kan kontrollere spurten. Og det gælder ikke bare en dag, men adskillige dage. Det kan være, at han skal køre 1000 kilometer foran feltet, og det skal man være stærk for at gøre.

- Det kræver en indsats, og det har Lars leveret de seneste år, så jeg stoler på, at han kan gøre det igen. Jeg har brug for ham, siger Lottos manager.

/ritzau/