Lotto-manager efter sejr: Vi så svaghedstegn hos Kittel

For mange var det en stor overraskelse, at det tyske sprintmonster, Marcel Kittel (Giant-Shimano), ikke vandt torsdagens 6. etape i Tour de France.

Den tredobbelte etapevinder i årets løb sad ikke med fremme i finalen, og i stedet sejrede en anden tysker, Andre Greipel fra Lotto-Belisol-holdet.

Lotto-Belisol var dog forberedt på, at Kittel ikke var usårlig, fortæller holdets manager, Marc Sergeant.

Han konfererede undervejs med Lotto-Belisols danske rytter, Lars Bak.

- Lars sagde til mig over radioen, at Kittel ikke så godt ud.

- Først tvivlede jeg lidt på det, men bagefter kunne jeg se, at han havde ret, siger Marc Sergeant.

Marcel Kittel blev desuden hæmmet af mekaniske problemer kort før afslutningen på etapen.

31-årige Andre Greipel havde frem til torsdag haft et frustrerende Tour de France.

Nu kan den store sprinter skrive sin sjette Tour-etapesejr på visitkortet. Siden 2011 har Andre Greipel vundet mindst én etape hvert år i Touren.

- Det er klart, at det er en stor lettelse for holdet. Men jeg har aldrig tvivlet på Andre Greipel i dette løb.

- Når man vinder det tyske mesterskab kort inden Touren foran blandt andre John Degenkolb, så er der ingen grund til at tvivle, siger Marc Sergeant.

Tyskeren greb det anderledes an på 6. etape, da han simpelthen opgav at følge sit hold og i stedet fokuserede på at holde sig fremme og gribe de chancer, der opstod.

- Jeg er faktisk glad for, at han gjorde det helt alene, for holdet var splittet med alle rundkørslerne. Men Andre bevarede roen og holdt sig fremme. Det var lange lige veje, hvilket er perfekt for ham. Han ventede til rette øjeblik.

- De andre dage har han ikke haft held til at finde sine holdkammeraters hjul, men i dag sagde han til sig selv: Med eller uden hold, så vil jeg holde mig fremme og sprinte, siger Sergeant.

/ritzau/

 

Dagens Gossip