Louis van Gaal: Tottenham-job havde været nemmere

Den hollandske trænerprofil Louis van Gaal har fået en skidt begyndelse som manager for Manchester United.

Klubben er uden sejr i sæsonens tre første Premier League-kampe og er blevet slået ud af Liga Cuppen til upåagtede Milton Keynes Dons fra den tredjebedste række.

Men Louis van Gaal fortryder ikke, at han takkede nej til managerjobbet i Tottenham for at blive Manchester United-manager i stedet for.

- Nej, jeg fortryder ikke, at jeg tog det her job. Ja, det er et kæmpe job, jeg har taget her i Manchester United. Det indser jeg. Og situationen er ikke værre, end jeg troede. Jeg vidste, hvad der ventede mig.

- Jeg kunne have valgt et nemmere job. Hvis jeg var taget til Tottenham, ville jobbet ikke have været så enormt som her hos United, siger hollænderen til avisen Daily Mirror.

- Jeg kunne nemt have taget jobbet i Tottenham. Men jeg valgte den største udfordring af dem alle i fodboldverdenen. Og jeg ville virkelig til den førende klub i England, ikke Tottenham.

- Økonomisk var Tottenham lige så attraktiv som United. Men i mine øjne er United fortsat den førende klub i England. Det er Tottenham ikke, siger Louis van Gaal.

United har haft den store pengepung fremme i sommerens transfervindue og brugt omkring 190 millioner euro, svarende til 1,4 milliarder kroner, på nye spillere som Angel Di Maria og Radamel Falcao.

Spillere som Danny Welbeck, Shinji Kagawa, Nani og Javier Hernández har til gengæld forladt klubben.

- Min begyndelse i Bayern München, da jeg var træner der, var lige så dårlig som den, jeg har fået i United. Den store forskel er, at hos Bayern var jeg allerede blevet kaldt ind til en alvorlig samtale om, hvad der var gået galt. Og hvad har United gjort? De har købt flere spillere til mig.

- Klubben blev ved med at købe spillere. Klubben støtter mig. Det er et tegn på tillid til manageren. Jeg mærker den. Jeg mærker klubbens tillid og tro i det, jeg gør.

- Det handler ikke blot om at tro på min fodboldfilosofi, men på mig som person. Bliver jeg bekymret, når jeg ser tabellen? Kom nu videre, det betyder ikke noget. Vi er lige begyndt på sæsonen, siger Louis van Gaal, der regner med at fejre triumfer i United:

- Faktum er, at jeg aldrig har svigtet en klub. Jeg har vundet ting. Jeg har givet mine tidligere klubber succes. Og det er lige præcis det, jeg vil gøre her i United, siger han.

Louis van Gaal var senest hollandsk landstræner, inden han efter sommerens VM-slutrunde overtog jobbet i United. Tidligere har han trænet klubber som Bayern München, FC Barcelona og Ajax.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip