Louis van Gaal udpeger Uniteds anfører

Den engelske landsholdsangriber Wayne Rooney er udpeget til ny anfører for Manchester United. Og skulle Rooney ikke være på banen, så overtager den skotske midtbanespiller Darren Fletcher jobbet.

Det meddelte manager Louis van Gaal efter tirsdagens træningskamp mod Valencia, som United for øvrigt vandt 2-1.

Dermed er holdet fortsat ubesejret i optakten til Premier League, som United indleder lørdag hjemme mod Swansea.

Under storklubbens træningskampe i USA var Rooney en af flere spillere, der prøvede at bære anførerbindet.

- Det er en stor ære for mig - og min familie - at blive udnævnt til anfører. Det er en rolle, jeg vil udføre med stor stolthed. Der har altid været en stærk holdånd i vores omklædningsrum, og jeg er meget taknemmelig for den tillid, som manageren har vist mig, siger Rooney ifølge avisen Manchester Evening News.

Flere kommentatorer havde ellers gættet på, at van Gaals hollandske landsmand i United-truppen, angriberen Robin van Persie, ville blive udnævnt til anfører.

Van Gaal begrunder sit valg med, at Rooney har imponeret ham under hollænderens korte tid i klubben.

- Hans professionalisme og indstilling til træningen og til min spilfilosofi har gjort indtryk på mig. Han er en stor inspiration for holdets yngre spillere. Jeg tror, at han vil lægge hjerte og sjæl i rollen som anfører, siger van Gaal om den 28-årige Rooney.

Nemanja Vidic har været anfører for United de seneste sæsoner, men den serbiske forsvarsspiller skiftede i sommerpausen til italienske Roma.

/ritzau/

 

Dagens Gossip