Löw afskriver uprofessionel verdensmester til EM

Uprofessionel indstilling. Uforståelige karrierevalg.

Tysklands fodboldlandstræner, Joachim Löw, langer ud efter Kevin Grosskreutz, der i 2014 var med til at blive verdensmester i Brasilien, men som allerede nu kan booke ferie under EM-slutrunden til sommer.

Löw giver nemlig ikke den arbejdsomme allrounder nogen chance for at klemme sig ind i den tyske trup til turneringen i Frankrig.

- Nej. Han har været ude i et halvt år, siger Joachim Löw til avisen Die Welt.

Grosskreutz, der tidligere var en fast del af Borussia Dortmunds storhold under træner Jürgen Klopp, skiftede sidste sommer til Galatasaray i Tyrkiet.

Men den tyrkiske klub fik ikke indsendt papirerne i tide inden transferdeadline, og derfor blev Grosskreutz spærret indtil 1. januar af det internationale fodboldforbund, Fifa.

Det tog den tyske landsholdsspiller tilsyneladende ilde op, så han har svaret igen med en indstilling til jobbet, som landstræneren ikke har megen forståelse for.

- Jeg har været i Istanbul og talt med Galatasarays træner, som fortalte mig, at Kevin stort set hver weekend fra fredag til søndag fløj til Tyskland. Det gør man bare ikke, hvis man er del af et hold, tordner Löw.

Nu har 27-årige Grosskreutz så endegyldigt brudt med den tyrkiske storklub, selv om han har været spilleberettiget siden årsskiftet.

I stedet har han underskrevet en kontrakt med bundesligaklubben Stuttgart.

- Jeg har kun begrænset forståelse for, hvordan han har behandlet sin karriere, lyder det fra den tyske landstræner.

Kevin Grosskreutz var senest i aktion for det tyske landshold i en testkamp mod Argentina i september 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip