Löw er overrasket over stærke tyske VM-tømmermænd

Det tyske landshold kæmper med at finde formen efter VM-sejren i Brasilien, og senest skuffede tyskerne med en uinspireret indsats mod Gibraltar i fredags.

Godt nok vandt verdensmestrene med 4-0, men mange havde forventet en kæmpesejr over lilleputnationen, og i stedet for en festforestilling blev kampen en ny understregning af de tyske problemer.

Landstræner Joachim Löw erkender, at han er kommet på en vanskelig opgave med at genskabe motivationen og gejsten på holdet efter sommerens triumf.

- At det ville give os problemer at komme tilbage til hverdagen var klart. Men at det ville blive så vanskeligt, havde jeg ikke forventet. Efter Gibraltar-kampen var vi alle skuffede, ikke mindst jeg, siger Löw til welt.de.

Han peger også på den store udskiftning på holdet, hvor Per Mertesacker, Philipp Lahm og Miroslav Klose er stoppet, mens en række andre kæmper med skader og formsvigt.

Holdet i tirsdagens testkamp mod Spanien bliver derfor uigenkendeligt i forhold til det mandskab, Löw sendte på banen til VM-finalen.

- Fra startopstillingen mod Argentina er der kun to spillere, der kan spille tirsdag - Toni Kroos og Thomas Müller. Hold, der når langt i slutrunder, mærker efterfølgende slitage. Sådan er det også gået for os, forklarer han.

Efter fire spillerunder i EM-kvalifikationen ligger verdensmestrene på andenpladsen i gruppe D, men halter tre point efter Polen, som man tabte 0-2 til i oktober.

Siden er det også blevet til pointtab på hjemmebane mod Irland, som sammen med Skotland puster tyskerne i nakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip