Lucas Andersens succes inspirerer AaB-talent

Det tidligere AaB-talent Lucas Andersen har succes i den hollandske storklub Ajax, hvor han er i gang med at tilspille sig en stamplads og tirsdag aften var blandt sit holds bedste mod mægtige FC Barcelona.

Det har man også bemærket i Aalborg, hvor Andersens efterfølgere torsdag aften skal spille Europa League mod en anden prominent europæisk klub, ukrainske Dynamo Kiev.

- Jeg så på tv Lucas Andersen spille på Camp Nou, og han gjorde det fantastisk godt. Det er de kampe, fodboldspillere lever for. Man vil gerne spille på et lidt højere niveau og prøve sig selv af, siger AaB's vel nok største talent netop nu, Nicolaj Thomsen.

Midtbanespilleren skød i sidste uge det danske U21-landshold til EM med sin scoring i udekampen mod Island, og nu er han fast besluttet på at spille sig i fokus på den internationale scene endnu engang.

- En kamp som den mod Dynamo Kiev, det er det niveau, man skal vise sig frem på. Og jeg tror godt, at vi kan være med, så mon ikke vi får en tæt kamp? Jeg tror godt, at vi kan gøre lidt ondt på dem, siger Nicolaj Thomsen.

Han har - som de øvrige AaB'ere - bemærket, at Shakhtar Donetsk, der ligger lavere placeret end Dynamo Kiev i den ukrainske liga, førte sig frem med en udesejr på 7-0 over Bate Borisov i Champions League tirsdag aften.

- Der tænker man da: Wow. Vi har også set lidt dvd på dem, og de ser rigtig gode ud - især hvis man giver dem lov til at spille deres styrker ud. Man skal ikke give dem omstillinger, og de er rigtig farlige oppe foran.

- Men vi er selv begyndt at finde tilbage til lidt af takterne fra foråret, og jeg synes specielt i fredags mod Hobro, at vi skabte mange chancer. Vi kan godt gøre noget mod Dynamo Kiev, lyder det fra Nicolaj Thomsen.

AaB har tre point efter de første to gruppekampe i Europa League, mens Dynamo Kiev har seks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip