Ludoman idømt fem års fængsel for hjemmerøveri mod 81-årig

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

En maskeret mand bankede en tidlig morgen i november på hos en 81-årig kvinde. Han tvang hende op i soveværelset, hvor han bandt hendes hænder sammen og satte tape for hendes mund.

Torsdag har Retten på Bornholm idømt 37-årige Brian Pedersen fem års fængsel for hjemmerøveriet.

Han tog så hårdt fat i kvinden, at hun fik brækket sit håndled. Mens hun var bundet, stjal han kontanter og dankort fra hendes pung, der lå i en taske, hvor han også fandt pinkoden.

Anklager Pernille Munch havde krævet seks år fængsel, men hun erklærer sig alligevel tilfreds med dommen.

- Jeg mente, der var nogle skærpende omstændigheder, som gjorde, at vi skulle lidt højere op, siger hun og påpeger blandt andet, at Brian Pedersen efterlod sit offer med tape over munden under en dyne.

Kort tid efter hævede han i alt 8000 kroner i to hæveautomater. Han er afhængig af spil, og efter røveriet tog han da også til en spillehal i Nexø.

Allerede i sidste uge blev han kendt skyldig, og torsdag var det kun straffen, retten skulle tage stilling til. Han har nægtet sig skyldig, men retten lagde blandt andet vægt på, at offeret genkendte hans stemme.

Selv om hun ikke kunne huske, hvor hun havde hørt den, var der en god grund til, at hun kunne genkende den. Et par måneder inden røveriet havde manden nemlig arbejdet som håndværker i hendes hus.

Allerede ved den lejlighed stjal han 4000 kroner. Efter røveriet i november offentliggjorde politiet billeder fra overvågningskameraet ved hæveautomaterne, og tre dage efter blev Brian Pedersen anholdt.

Det var ligeledes overvågningsbillederne, som var med til at få manden dømt. Her kan man se en mand, der er iført de samme sko og bukser, som han havde på i spillehallen.

Foruden tyveri og røveri mod den 81-årige kvinde er han også blevet dømt for tyveri af to dankort i et andet hus, hvor han arbejdede som håndværker. Han var tiltalt for yderligere fem tyverier og et indbrud, som han dog blev frifundet for.

For et par år siden blev loven skærpet, så et hjemmerøveri i udgangspunktet skal give fem års fængsel. Hjemmerøveri anses som særligt alvorligt, fordi det dækker over, at en gerningsmand trænger ind i et privat hjem for at røve.

Derfor straffes det langt hårdere end for eksempel et indbrud, hvor tyven bliver overrasket af husets indehaver og måske anvender vold og trusler for at slippe væk. Dermed bliver tyven røver - dog uden at have planlagt det.

Han ankede dommen på stedet.

/ritzau/