Luftangreb i Yemens hovedstad dræbte 44 og sårede 100

Et saudiarabisk ledet luftangreb mod Yemens militære hovedkvarter dræbte 44 og sårede over 100, skriver nyhedsbureauet Saba, som kontrolleres af Houthimilitsen.

Embedsmænd og indbyggere i hovedstaden Sanaa havde tidligere sagt, at mindst 20 soldater, som var allieret med militsen, var blandt de dræbte. De opholdt sig på stedet for at hente deres løn.

Meddelelsen om de mange dræbte og sårede kommer samtidig med, at FN har meddelt, at fredsmøder mellem Yemens oprørere og landets fortrængte regering indledes 14. juni i Genève.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, gentager ifølge verdensorganisationen sin "appel til alle parter i Yemen om at tage del i disse møder uden betingelser og med vilje" til at nå en fredelig løsning for yemenitterne.

Fredsprocessen har tidligere været planlagt til 28. maj, men FN måtte udskyde mødet på grund af den yemenitiske regerings krav om, at houthierne skulle trække sig fra alle erobrede områder.

Flere end 2000 mennesker har mistet livet i Yemen de seneste tre måneder, efter at en arabisk koalition med kampfly har bekæmpet Houthi-militsen, som tog magten i Yemen i slutningen af januar.

Yemens fortrængte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har søgt tilflugt hos sine allierede i Saudi-Arabien, som arbejder på at få ham genindsat på posten i Sanaa.

Saudi-Arabien nedskød lørdag et scudmissil, som var affyret ind over landets grænse af Houthi-militsen i Yemen.

- Raketten havde kurs mod Khamees al-Mushait i Saudi-Arabien, da den blev skudt ned af et saudiarabisk patriotmissil, sagde overkommandoen i den arabiske koalition, som intervenerer i Yemen.

Houthi-militsen angreb fredag de saudiarabiske provinser Jizan og Najran, men blev slået tilbage hurtigt.

Fire saudiarabere blev dræbt ved angrebene. Antallet af dræbte oprørere var på over en snes ifølge saudiarabiske oplysninger.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip