Luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien fortsætter

Kampfly fra den USA-ledede koalition af lande har natten til lørdag indledt en bølge af nye angreb mod krigere fra Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Amerikanerne har blandt andet ramt IS-baser for første gang, siger Rami Abdel Rahman, leder for Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien.

- Koalitionen har for første gang ramt IS-baser i den østlige del af ørkenen i Homs-provinsen, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er femte dag i træk, at den internationale koalition angriber IS i Syrien.

Luftangrebene har også ramt flere mål i Manbij, der ligger øst for millionbyen Aleppo i det nordlige Syrien, lige som der er ramt mål Raqqa-provinsen, hvor mange jihadister har hjemme.

Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, oplyste fredag, at kampfly fra USA og arabiske koalitionslande har gennemført flere end 40 luftangreb mod de områder i Syrien, som IS kontrollerer.

Det gælder blandt andet olieraffinaderier, som den militante bevægelse har erobret. Salg af olie på det sorte marked menes at være en af de vigtigste finansieringskilder for IS.

- Kombineret med vores fortsatte aktioner i Irak, vil disse angreb vedblive med at afskære Isils (IS, red) muligheder for at bevæge sig frit og vanskeliggøre dets muligheder for at planlægge, udføre og fastholde sine operationer, sagde Hagel.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er mindst 140 jihadister og 13 civile blevet dræbt under de luftangreb, som den internationale koalition indledte tirsdag. Det tal er opgjort før nattens luftangreb.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip