Luftangreb på syrisk by koster fem børn livet

Mindst ti civile, blandt dem fem børn, blev fredag dræbt ved luftangreb mod en oprørskontrolleret by i Aleppo-provinsen i Syrien, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Angrebene var rettet mod en hovedvej og centrum i byen Atareb, oplyser gruppen, der kalder angrebet for "en ny massakre." Et stort antal mennesker blev såret, og dødstallet ventes at stige. En række børn blev lemlæstet ved angrebet, hvor der blev kastet bomber tre gange.

Det er uklart, om flyene var fra Syriens luftvåben eller fra dets russiske allierede.

Angrebet skete på et tidspunkt, hvor der er fokus på udviklingen i storbyen Aleppo, hvor mellem 250.000 og 300.000 civile i ugevis har været fanget i en belejret sektor.

De er indtil videre blevet væk fra de "sikre korridorer", som Moskva og Damaskus har lovet dem, så de kan undslippe fra oppositionens vigtigste bastion.

Syriske oppositionsgrupper siger, at de "sikre korridorer " har til formål at tvinge alle Syriens præsident Bashar al-Assads modstandere væk fra Aleppo.

Det syriske regime og dets russiske allierede bruger i stort omfang klyngebomber i angreb mod oprørskontrollerede områder, siger menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW).

HRW har dokumenteret 47 angreb med klyngebomber siden den 27. maj. Angrebene har fundet sted i Aleppo-provinsen, hvor der udkæmpes hårde kampe omkring storbyen med samme navn.

Klyngebomber består af mange mindre bomber, som spredes og detonerer over et større område. Bomberne er ofte til stor fare for civile, længe efter at de er kastet.

Omkring 100 af verdens lande har ratificeret en international konvention, der forbyder klyngebomber. Rusland og Syrien er ikke blandt disse lande.

Over 280.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien, siden krigen begyndte i marts 2011, hvor regeringen brutalt nedkæmpede ubevæbnede demonstranter, der protesterede mod styret.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip