Lufthansa-piloter dropper strejke efter nyt tilbud

Lufthansas flypassagerer slipper tirsdag for at opleve den fjerde strejke på tre uger.

Piloternes fagforening, Cockpit (VC), har mandag aften nemlig overraskende afblæst en otte timer lang arbejdsnedlæggelse, der skulle have ramt Lufthansas langdistanceruter i Tysklands største lufthavnen i Frankfurt fra ni om morgenen til 17 om eftermiddagen.

- Lufthansa har fremlagt et ændret tilbud, som vi godt kan diskutere, siger Jörg Handwerg, talsmand for fagforeningen, til nyhedsbureauet dpa.

Hvorvidt den udstrakte hånd fra luftfartsselskabet er tilstrækkelig til helt at bilægge striden med piloterne, tør fagforeningen dog ikke spå om.

Strejken skyldes uenigheder om ny pensionsaftale. Lufthansa ønsker blandt andet, at piloterne skal arbejde længere, inden de går på pension, nemlig først når de fylder 61 år.

Fagforeningen vil bibeholde den nuværende ordning, som giver de 5400 Lufthansa-piloter mulighed for at kvitte cockpittet på firmaets regning, når de i gennemsnit er knap 59 år gamle - seks år før den lovmæssige pensionsalder. Enkelte går endda som 55-årige på pension.

Lufthansa meddeler mandag aften, at man ikke har ændret på sit hovedkrav, men først vil orientere piloterne.

De 40 daglige langdistanceflyvninger til og fra Frankfurt ventes gennemført som planlagt tirsdag. Dog er der syv afgange, der letter tidligere tirsdag morgen.

Piloterne er også utilfredse med planerne om flere billigfly i Lufthansa-familien.

Onsdag i sidste uge strejkede de i otte timer i München, hvilket ramte alle Lufthansa-flyvninger ind og ud af Franz Josef Strauss-lufthavnen i den sydtyske by. Det påvirkede 110 flyvninger og omkring 13.500 passagerer.

I forrige uge var Frankfurt Lufthavn ligeledes ramt af en pilotstrejke, som betød, at Lufthansa måtte aflyse flere end 200 afgange. Her var omkring 25.000 passagerer berørt.

Ugen før var det Lufthansas datterselskab Germanwings, der måtte aflyse 116 flyvninger, hvilket forsinkede flere end 15.000 passagerer.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip