Lufthansa-piloter strejker igen tirsdag i Frankfurt

Piloterne i det tyske luftfartsselskab Lufthansa strejker tirsdag i Frankfurt Lufthavn, der er den største i Tyskland.

Det er piloternes fagforening, Cockpit, der har varslet strejken, som vil vare fra klokken ni om morgenen til klokken 17 tirsdag. Strejken vil ramme langdistanceflyvningerne, men ingen fly vil lette fra Frankfurt Lufthavn i tidsrummet, oplyser Cockpit.

- Eftersom Lufthansas ledelse ikke er kommet med et forslag, der er egnet til et kompromis, ser vi os nødsaget til at tage yderligere skridt. Vi beklager ulejligheden, hedder det i meddelelsen fra Cockpit.

Det er den fjerde strejke på bare tre uger. Strejken skyldes uenigheder om ny pensionsaftale mellem piloterne og ledelsen i det tyske luftfartsselskab. Lufthansa ønsker blandt andet, at piloterne skal arbejde længere, inden de går på pension.

Trods arbejdsnedlæggelsen lover Lufthansa, at samtlige planlagte langdistancefly kommer til at lette fra Frankfurt tirsdag. Der vil kun være tale om forsinkelser på grund af strejken, meddeler selskabet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den varslede strejke sker i forlængelse af en strejke onsdag i sidste uge, hvor Lufthansa-piloterne strejkede otte timer i München, hvilket ramte alle Lufthansa-flyvninger ind og ud af Franz Josef Strauss-lufthavnen i den sydtyske by. Det påvirkede 110 flyvninger og omkring 13.500 passagerer.

I forrige uge var Frankfurt Lufthavn ligeledes ramt af en pilotstrejke, som betød, at Lufthansa måtte aflyse mere end 200 afgange. Her var omkring 25.000 passagerer berørt.

Ugen før var det Lufthansas datterselskab Germanwings, der måtte aflyse 116 flyvninger, hvilket forsinkede mere end 15.000 passagerer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip