Lufthansas piloter nedlægger atter arbejdet

Piloterne hos tyske Lufthansa nedlægger atter arbejdet, efter at et nyt forsøg på at få løst en langvarig overenskomststrid nok engang er kuldsejlet.

Piloternes fagforening, Cockpit, har søndag udsendt et strejkevarsel for luftfartsselskabets tyske flyvninger. Det er niende gang i år, at Lufthansas fly bliver strejkeramt på jorden.

I første omgang er det mandag middag de kortere ruter, der bliver ramt, mens strejken natten til tirsdag udvides til også at gælde langdistanceflyvninger og godstrafikken hos Lufthansa Cargo.

Overenskomstforhandlingerne mellem Cockpit og Lufthansa var natten til lørdag nok engang endt uden en løsning i den langvarige strid, som har stået på siden foråret. Piloterne beskylder deres arbejdsgiver for at blokere for en løsning.

Parterne er især uenige om, hvornår luftfartsselskabets omkring 5400 piloter må gå på pension. Lufthansa vil holde på dem, indtil de fylder 60 år, mens piloterne i dag kan trække sig tilbage på selskabets regning, når de er 55.

De skændes også om lønniveauet, og samtidig er Cockpit modstander af, at piloter og kabinepersonalet i lavprisdatterselskabet Eurowings og endnu et kommende lavprisselskab ikke skal ansættes på koncernens fællesoverenskomst, men til ringere løn- og pensionsvilkår.

Siden overenskomststriden brød ud i april, har Lufthansa, Lufthansa Cargo og datterselskabet Germanwings måttet aflyse næsten 6000 flyvninger, hvilket foreløbig har kostet koncernen i omegnen af 170 millioner euro. Sidst, piloterne nedlagde arbejdet, var i oktober.

- Nok engang er strejkevarslet helt ude af proportioner og rammer desværre igen vores kunder, siger en talsmand for Lufthansa, der opfordrer piloterne til øjeblikkeligt at vende tilbage til forhandlingsbordet.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip