Lufthavn sætter rekord: 2,5 mio. passagerer i juni

Juni blev den travleste måned i Københavns Lufthavns historie med over 2,5 millioner passagerer, oplyser lufthavnen til fondsbørsen. Ser man på antallet af passagerer fra juni sidste år til juni i år, er stigningen på 8,3 procent.

Den travle måned bød også på den travleste rejsedag nogensinde. Fredag 27. juni var 98.674 passagerer igennem lufthavnen, og dermed blev den hidtidige dagsrekord fra påsken i år slået med mere end 4000 rejsende.

- Når der rejser næsten 100.000 passagerer gennem lufthavnen på én dag, siger det sig selv, at der er mere end almindeligt travlt i terminalerne, siger direktør Thomas Woldbye.

Ser man på, hvor folk rejste hen i juni, sætter London sig på førstepladsen med 170.376 passagerer, hvilket er 10,7 procent flere end i juni 2013. Stockholm ligger nummer to med 138.233 passagerer, mens Oslo er nummer tre med 137.750 passagerer.

Så sent som i sidste uge meldte lufthavnen ud, at man ville investere en kvart milliard kroner i udbygning af den eksisterende Finger C, hvor langdistanceflyene holder til.

Udbygningen sker for at få bedre plads til de rejsende og til flyselskaberne. Konkret vil Københavns Lufthavn udvide med 2900 kvadratmeter til passagererne og tre nye bro-betjente standpladser til de store, interkontinentale fly, oplyste lufthavnen til Ritzau.

Oveni har man allerede om- og udbygget Terminal 2 og bagageanlægget.

- Vi har de seneste år har vi været i stand til at absorbere væksten og give de rejsende en god start på ferien, siger Thomas Woldbye.

I det første halvår af 2014 har lufthavnen haft 12,36 millioner passagerer - det er 7,3 procent flere end i samme periode sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip