Luftrummet over London er lukket de kommende timer

Skrevet af admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Mange tusinde rejsende blev ramt, da luftrummet over Storbritannien blev delvis lukket fredag eftermiddag på grund af en computerfejl hos den britiske luftfarts kontrolcentral.

- Et teknisk problem i dette omfang er slet og ret uacceptabelt, og jeg har bedt luftfartsmyndighederne om en redegørelse, siger den britiske transportminister, Patrick McLoughlin.

Flyvninger ind og ud af Heathrow, som er verdens mest travle lufthavn, blev standset i mindst en time før fejlen blev rettet klokken 17.15.

Selv om nedbruddet kun varede en time, så skabte det store forstyrrelser. Flyruterne til London er blandt verdens mest travle, og ud over lufthavnene i den britiske hovedstad var der forstyrrelser i lufttrafikken til og fra Bristol, Edinburgh og Leeds.

Den nationale flyveledertjeneste (Nats), sagde, at luftrummet kun havde været lukket delvist, men det tog flere timer før situationen blev normaliseret.

I London-lufthavnen Gatwick kunne fly hele tiden lande, men ikke lette. I Stansted lufthavn blev mange flyafgange udsat.

Hos Københavns Lufthavn siger pressechef Søren Hedegaard Nielsen, at flere fly til og fra London efter alt at dømme blev påvirket af situationen i den britiske hovedstad.

- Indtil videre kan jeg se, at både et fly fra British Airways og et fra Norwegian er blevet lagt senere. En afgang klokken 19.50 er helt aflyst, sagde han tidligt på aftenen og tilføjede:

- I alt har vi otte afgange til lufthavne i London i løbet af eftermiddagen og aftenen, som på den ene eller anden måde bliver påvirket. Det gælder formentlig et lignende antal afgange den anden vej.

/ritzau/AFP