Luk op for grisefri vingummi-bamser: Haribo halal-stempler deres slik

Halalkød får nu selskab af såkaldt halalslik. Slikgiganten Haribo er på banen med slikposer helt uden svinegelatine, som ellers har været en fast ingrediens i det populære slik. Det skriver mx.dk.

De velkendte slikblandinger - fx colaflasker, stjernemix, pladdespillere og matadormix - er blevet udstyret med et islamisk halal-mærke med halvmåne og stjerne fra det tyrkiske flag på forsiden af poserne. Og på posernes bagside er der en halal-godkendelse stemplet af "Islamic food research centre Asia".

Læs også: Haribo bøjer sig for racisme-kritik: Slut med "neger-hoveder"

Med de nye produkter, som er lavet med oksegelatine, kan muslimske børn uden at bekymre sig spise Haribos produkter.

De almindelige Haribo-poser med svinegelatine hænger i supermarkedet, som de plejer, mens de nye halal-poser sælges herhjemme i butikker tilhørende mellemøstlige handlende, og når de har fået produkterne fra Haribos fabrik i Tyrkiet, sætter de danske halal-klistermærker på poserne, skriver mx.dk.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Grunden til halal-poser ikke sælges i danske supermarkeder har Allan Pedersen, key account manager hos det officielle Haribo Danmark, følgende forklaring på:

- Vi har ikke vurderet, at der i Danmark er efterspørgsel efter et sortiment i halal-udgave, men det har andre, og det er fint nok, siger Allan Pedersen til mx.dk.

Se billeder af de nye halal-poser: 
     

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip