Luk op for grisefri vingummi-bamser: Haribo halal-stempler deres slik

Skrevet af Sol Stoffregen

09/07/2014

Mest læste i dag

Halalkød får nu selskab af såkaldt halalslik. Slikgiganten Haribo er på banen med slikposer helt uden svinegelatine, som ellers har været en fast ingrediens i det populære slik. Det skriver mx.dk.

De velkendte slikblandinger - fx colaflasker, stjernemix, pladdespillere og matadormix - er blevet udstyret med et islamisk halal-mærke med halvmåne og stjerne fra det tyrkiske flag på forsiden af poserne. Og på posernes bagside er der en halal-godkendelse stemplet af "Islamic food research centre Asia".

Læs også: Haribo bøjer sig for racisme-kritik: Slut med "neger-hoveder"

Med de nye produkter, som er lavet med oksegelatine, kan muslimske børn uden at bekymre sig spise Haribos produkter.

De almindelige Haribo-poser med svinegelatine hænger i supermarkedet, som de plejer, mens de nye halal-poser sælges herhjemme i butikker tilhørende mellemøstlige handlende, og når de har fået produkterne fra Haribos fabrik i Tyrkiet, sætter de danske halal-klistermærker på poserne, skriver mx.dk.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Grunden til halal-poser ikke sælges i danske supermarkeder har Allan Pedersen, key account manager hos det officielle Haribo Danmark, følgende forklaring på:

- Vi har ikke vurderet, at der i Danmark er efterspørgsel efter et sortiment i halal-udgave, men det har andre, og det er fint nok, siger Allan Pedersen til mx.dk.

Se billeder af de nye halal-poser: