Lukas Graham stormer frem i USA og England

Det hårde arbejde begynder at give pote for det danske band Lukas Graham, der nu for alvor er ved at slå deres navn fast i USA.

Hitbandet har nemlig klaret sig hele vejen til Billboards hot 100-liste, som er en hitliste, der løbende præsenterer de 100 mest populære singler i USA.

Bandet, der står bag sange som "Mama Said" og "Happy Home", sniger sig hurtigt op ad listen og ligger i denne uge på en 57.-plads mod en plads som nummer 96 ugen før med singlen "7 Years".

Dermed overhaler det danske band navne som David Guetta og Ariana Grande. På Lukas Grahams Facebook-profil er det også til at se, at der er kommet en del amerikanske fans til.

- De spiller jer hver dag mere end flere gange om dagen, og jeg spreder ordet om jer. Jeg elsker virkelig jeres musik. Kom til Cleveland, Ohio på jeres tour, skriver en amerikansk lytter på Lukas Grahams Facebook-profil.

I England stormer bandet også frem med deres single "7 Years". Lukas Graham topper nemlig den engelske Itunes-liste, mens bandet lander på en 6.-plads på den officielle hitliste.

- Jeg har brugt hele dagen på at lytte til hver eneste sang igen og igen. Hver eneste er skrevet fra hjertet. Hold fast i jeres stil, og lad aldrig nogen ændre jer. Masser af kærlighed fra UK, skriver en britisk Facebook-bruger på bandets profil.

De seneste måneder har Lukas Graham forsøgt at slå igennem i USA. Bandet har blandt andet optrådt i to amerikanske talkshows, givet flere radiointerview og spillet nogle koncerter. Og det ser ud til, at det har betalt sig.

Hitbandet udgiver også det første internationale album, der udkommer den 25. marts i år.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip