Lukkedage i daginstitutioner spolerer familielivet

På Facebook beskriver den 37-årige salgsassistent fra København, hvordan hun må bruge fri- og feriedage på de dage, hvor børnenes institutioner holder lukkedage. 

- Det er skide upraktisk, så jeg blev irriteret og skrev et opslag på Facebook, siger Lizette Pedersen til Dagens.dk.

Problematikken lader til at være noget folk kan relatere til. Indtil videre er opslaget blevet delt hele 11.729 gange på det sociale medie, hvor langt de fleste tilbagemeldinger har været positive.

- Enkelte tolkede opslaget som et angreb på pædagogerne, men det er det ikke, siger Lizette Pedersen.

Hun skrev opslaget for at gøre opmærksom på et problem, der ikke bliver mindre, hvis man som Lizette Pedersen har to børn i forskellige institutioner. Så skal familielivet stemme overens med to forskellige sæt lukkedage.

Institutionernes lukkedage er ofte placeret op til helligdage eller mellem helligdage og weekend, da de danske kommuner lader til at regne med, at forældrene har fri i de dage, men det er ofte ikke tilfældet.

Eksempelvis er Grundlovsdag en arbejdsdag for Lizette Pedersen, mens det i børnenes institutioner er en lukkedag. 

Lizette Pedersen har fået besked fra det fritidshjem, hvor den ene af hendes to børn går, at de holder lukket tre dage op til påske.

- Dér har jeg allermest travlt på mit arbejde, siger Lizette Pedersen og forklarer, at hendes mand, der er offentlig ansat på et hospital, kun har mulighed for at bruge én fridag i påsken.

Læs også: Travle forældre vil have flere børn

Går glip af fælles oplevelser
Far og mor må derfor skiftes til at bruge feriedage, når institutionerne holder lukkedage.

- Vi kan ikke holde fri sammen, men er nødt til at gøre det på forskellige tidspunkter. Det er sku frustrerende, siger Lizette Pedersen, der ærgrer sig over, at familien derved går glip af fælles oplevelser.

Udover at blive delt flittigt på Facebook, så har opslaget været årsag til, at Lizette Pedersen har talt om problemet i Radio24syv og nu også gjort Dagens.dk's læsere opmærksom på det. 

- Jeg håber bare, at det bliver taget op og behandlet som et seriøst problem. Jeg er heldig at have en mand, da problemet er endnu større for enlige mødre, siger Lizette Pedersen. 

 

Dagens Gossip