Lundbeck opgiver at udvikle lægemiddel mod slagtilfælde

Den danske medicinalkoncern Lundbeck har besluttet at stoppe sine forsøg med at udvikle et lægemiddel til behandling af akut slagtilfælde.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag aften efter at have evalueret resultaterne fra studierne med midlet desmoteplase.

Den børsnoterede virksomhed advarede allerede i juni investorerne om, at projektet muligvis ville blive droppet. Og nu er dommen faldet:

- Efter evaluering af den samlede datapakke inklusive resultater fra Dias-4 for forsøgslægemidlet desmoteplase har Lundbeck besluttet at stoppe yderligere udvikling i iskæmisk slagtilfælde, skriver selskabet.

Selskabet tygger nu på, hvad der så skal ske med desmoteplase.

- Alternativer, inklusive afhændelse, vurderes på nuværende tidspunkt, skriver Lundbeck.

Beslutningen om at indstille forsøgene medfører en nedskrivning på 309 millioner kroner i regnskabet for fjerde kvartal. Derfor bliver skønnet for det primære driftsoverskud i år sænket med et tilsvarende beløb.

Tidligere ventede Lundbeck at få et driftsoverskud på op til 500 millioner kroner. Nu forventer selskabet et overskud på højst 200 millioner kroner i 2014.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip