Lundbeck skuffede analytikere i andet kvartal

Medicinalvirksomheden Lundbeck kom ud af første halvår 2014 med et resultat før skat på 792 millioner kroner, oplyser selskabet.

Resultatet får et dyk efter et andet kvartal, som skuffede analytikernes forventninger.

Omsætningen landede på 3,448 milliarder kroner mod 3,536 milliarder kroner i den tilsvarende periode af 2013, men udsnit af analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans forventet en omsætning på 3,520 milliarder kroner i perioden.

Resultatet efter skat landede på 144 millioner kroner mod ventet 230 millioner kroner.

Hos Lundbeck er man tilfreds med resultaterne i første halvår af 2014, selvom regnskabet er en smule svagere end ventet blandt analytikerne. Sådan lyder meldingen fra koncernens finansdirektør, Anders Götzche.

- Vi er tilfredse med resultaterne i første halvår, herunder vores driftsindtjening på 843 millioner kroner i en periode, hvor vores overgang til det nye Lundbeck virkelig tager fart.

- Resultaterne viser, at vi følger de lagte planer, og at vi dermed også er godt i gang med at indfri vores finansielle forventninger til hele året, siger koncernfinansdirektør, Anders Götzsche fra Lundbeck, i en mail til Ritzau Finans.

Salget af nye lægemidler nåede 1,9 milliarder kroner i første halvår, og det er en stigning på 36 procent i forhold til samme periode sidste år.

- De nye lægemidler, som udgør Lundbecks fremtidige forretningsgrundlag, tegner sig nu for 27 procent af vores samlede omsætning, og vi øger forsat den andel, siger koncernfinansdirektør Anders Götzsche fra Lundbeck.

Driftsresultatet blev 274 millioner kroner i andet kvartal mod et tab på 506 millioner kroner i andet kvartal 2013. Det negative resultat skyldes blandt andet en stor konkurrencebøde fra EU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip