Luxembourgs finansminister: Ikke noget at komme efter

Luxembourgs finansminister, Pierre Gramegna, afviser på et pressemøde torsdag eftermiddag i Bruxelles, at Luxembourg har gjort noget galt ved at indgå særlige skatteaftaler med en lang række store udenlandske virksomheder.

- Den slags aftaler eksisterer i de fleste EU-lande, og også mange andre steder i verden. EU-Kommissionen har meget klart sagt, at det er helt i overensstemmelse med reglerne at lave sådanne aftaler.

- De beslutninger, som den luxembourgske regering har taget, er fuldstændig i overensstemmelse med lovgivningen både i Luxembourg, i EU, og i forhold til de gældende internationale konventioner, siger Gramegna.

Ministeren medgiver dog, at selv lovlige skatteaftaler kan føre til situationer, "som kan fremstå utilfredsstillende".

- En situation, hvor et multinationalt selskab betaler meget lidt eller næsten ingen skat nogen steder, er ikke forsvarlig. Det kan man ikke forklare den almindelige skatteyder, som betaler sin skat og forventer det samme af andre.

- Det er ikke tilfredsstillende, siger Gramegna og påpeger, at Luxembourgs regering støtter åbenhed på området og ligefrem gerne vil gå forrest.

Luxembourg har for nylig for eksempel tilsluttet sig et kommende samarbejde om automatisk udveksling af oplysninger mellem lande om udenlandske statsborgeres indestående på bankkonti.

- Vi var imod automatisk udveksling af oplysninger om konti indtil for et års tid siden. Det var fordi, at det kun skulle foregå på europæisk niveau. Men de nye internationale aftaler gør, at vi kan støtte den åbenhed nu. Vi vil endda gerne gå i front, siger ministeren.

Han lover i øvrigt at samarbejde med EU-Kommissionen i sagen.

- Vi vil samarbejde fuldt ud med kommissionen om konkrete sager under efterforskning. Jeg kender udmærket den nye konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, og har stor respekt for hende, siger Gramegna.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip