Lykke Friis: Der er ikke længere belæg for kvikbonus

Skrevet af admin

29/07/2016

Dagens topnyheder

Prorektor på Københavns Universitet og tidligere klimaminister for Venstre, Lykke Friis, er enig i SF's forslag om, at afskaffe den såkaldte kvikbonus til studerende, der starter en videregående uddannelse kort efter gymnasiet.

- Jeg har over flere år sagt, at vi skal afskaffe den kvikbonus, for der er ikke noget belæg for at sige, at en hurtig studerende er bedre end en studerende, der har lavet andre ting og været ude og samle erfaring, siger hun.

- Vi skal optage de bedste, og det gør vi ikke nødvendigvis ved at belønne hastighed.

Reglen blev indført i 2009 for at få unge hurtigere igennem uddannelsessystemet, men Lykke Friis mener ikke, at ordningen længere er tidssvarende.

- Man har altid kunnet diskutere, om ordningen har været god, men man kan sige, at den var mere relevant, da man lavede den, for da havde man ikke den såkaldte "generation målrettet", som vi har nu, siger hun.

- Vi ser jo, at de studerende starter med at læse på universitetet tidligere, så jeg kan ikke rigtigt se, at der er belæg for ordningen.

Det er SF's Jacob Mark enig i. Fredag i Berlingske lufter han forslaget, som lyder på at afskaffe reglen om, at studerende kan gange deres karaktergennemsnit med 1,08, hvis de starter en uddannelse hurtigt.

Opfordringen til at fjerne reglen finder støtte hos en stribe partier samt foreninger som Gymnasieskolernes Lærerforening.

Til Berlingske fortæller Socialdemokraterne dog, at partiet er klar til at kigge på reglen, men ikke ser større grund til at ændre den.

/ritzau/