Lykketoft giver Olsen Dyhr håb om varig dagpengeændring

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, vejrer pludselig morgenluft i kampen for at få ændret de omstridte og forringede dagpengeregler, fremgår det af en klumme, hun har skrevet på politiken.dk.

Kort efter SF's udtræden af regeringen fremlagde Olsen Dyhr SF's ønske til en ændring af dagpengereglerne, men man blev fejet af brættet af både Radikale og Socialdemokraterne.

Men Olsen Dyhr ser det som en åbning hos Socialdemokraterne, at partiets tidligere formand og nuværende formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, tidligere mandag langede kraftigt ud efter regeringens håndtering af sagen.

- Derfor er det glædeligt i dag at kunne læse, at Mogens Lykketoft (S) taler imod sin egen regering og kalder dagpengeforringelserne for "et brutalt angreb på den danske model".

- Glædeligt, fordi det giver forhåbninger om, at regeringen og Socialdemokraterne rent faktisk ønsker at sikre en permanent løsning på dagpengeområdet, skriver Pia Olsen Dyhr.

Ifølge SF's pressechef, Sune Prahl Knudsen, vil Olsen Dyhr tage spørgsmålet op i tirsdagens spørgetime med Helle Thorning-Schmidt (S), hvor de enkelte partiledere har mulighed for at stille statsministeren spørgsmål.

Regeringen har tidligere kastet forskellige redningskranse ud til dagpengeofrene, men ifølge Olsen dyhr - og altså også Lykketoft - har det været for lidt.

- Vi er nået til et punkt, hvor der ikke længere kan herske tvivl: Vi er nødt til at sikre en permanent og holdbar løsning på dagpengeproblemet for at skabe tryghed om den danske model, skriver hun.

SF forslog i forbindelse med regeringsfarvellet, at man halverer genoptjeningsperioden til seks måneder. Og samtidig skal man kunne få udbetalt dagpenge i længere tid end de nuværende to år.

Mere end 30.000 er faldet ud af systemet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip