Lykketoft om jubilaren Thorning: Hun er i strålende form

Midt i al snakken om, hvornår Helle Thorning-Schmidt udskriver valg, kan Danmarks første kvindelige statsminister søndag fejre sit 10-års jubilæum som formand for Socialdemokraterne.

Hun afløste i sin tid Mogens Lykketoft, der i dag er Folketingets formand, og han mener, at Thorning har klaret sig godt som partiets frontfigur i en udfordrende periode.

- Jeg glæder mig over, at Helle næsten uge for uge høster større folkelig anerkendelse og større tilslutning til Socialdemokratiet for sin indsats som statsminister, skriver han i en mail til Ritzau.

- Hun fik regeringsmagten på et tidspunkt, hvor dansk økonomi og beskæftigelse var hårdt ramt af finanskrisen og sammenbruddet af den bobleøkonomi, som Fogh-regeringen pustede op.

- Og regeringsgrundlaget krævede besværlige politiske kompromisser. Men Helle har haft styrke og stædighed til at stå det hele igennem, og vi kan nu se de flotte resultater med stærk fremgang i økonomi og beskæftigelse.

- Helle er i strålende form som anfører for en regering, der går til valg på at bruge en væsentlig del af fremgangen på bedre, fælles velfærd, siger Lykketoft, som ønsker Thorning et stort tillykke med jubilæet.

Lykketoft er ikke selv i landet for at fejre S-formanden, da han er til møder i New York.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip