Lykketoft: Vi skal ofre os i handelskrig med Putin

Danmark skal forberede sig på en handelskrig med Rusland, der kommer til at ramme os på pengepungen.

Det siger Mogens Lykketoft (S) - tidligere udenrigsminister og nuværende formand for Folketinget i Debatten på DR2.

- Det kommer til at gøre ondt i økonomien, hvis der skal indføres hårdere sanktioner mod Ruslands præsident, Vladimir Putin. Både i Rusland, men også i Europa og Danmark. Det må vi acceptere, hvis sanktionerne kommer, og det gør de sandsynligvis.

- Vi skal være rede til at tage de omkostninger, som kan ligge i en form for handelskrig. For jeg tror ikke, man kommer uden om, at der bliver nogle sanktioner. Det koster også os noget, sagde han torsdag aften i Debatten på DR2.

Hans partifælle statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde også torsdag, at sanktioner mod Vladimir Putin ville have konsekvenser for Danmark, og at det kunne koste arbejdspladser både her og i resten af EU.

- Vi må sikre, at det, man eventuelt ville gøre i forhold til yderligere sanktioner, ikke rammer ét land ensidigt eller én branche ensidigt. Det må man have med i de overvejelser. Derfor er det mest fornuftige lige nu at forberede den næste fase, hvis den bliver nødvendig, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraterne mener ikke, at Danmark skal opruste militært, sådan som Lene Espersen fra Det Konservative Folkeparti har foreslået.

EU's stats- og regeringschefer er samlet til EU topmøde i Bruxelles for at diskutere sanktioner overfor Rusland i forbindelse med Krim-krisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip