Lyngby vil hente millionbeløb i kapitaludvidelse

Skrevet af admin

05/04/2016

Mest læste i dag

Lyngby Boldklub, der aktuelt er tophold i den næstbedste fodboldrække, forsøger at rejse 37 millioner kroner i en kapitaludvidelse.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Dermed håber den nordkøbenhavnske fodboldklub at skabe en sund forretning, der i fremtiden ikke nødvendigvis skal sælge de bedste spillere for at skabe balance på bundlinjen.

Klubbens administrerende direktør, Dennis Poulsen, kalder det en "ambitiøs, men realistisk plan".

- Vi skal i Superligaen. Vi skal styrke vores talentudvikling. Men vigtigst af alt skal vi være en bæredygtig forretning, der ikke er afhængig af hverken transferindtægter, mæcener eller andre enkeltpersoner, siger Dennis Poulsen.

Med kapitaludvidelsen vil Lyngby Boldklub A/S brede ejerskabet af klubben ud.

I dag ejes klubbens professionelle afdeling af mindre end 100 personer, men med en tegningsgrænse på 5000 kroner håber klubben, at privatpersoner og fans vil skyde penge i selskabet.

Prospektet til aktieudvidelsen er blevet godkendt, og klubben udbyder 29,6 millioner aktier til en pris på 1,25 kroner per styk.

Selskabet har frem til 29. marts næste år til at få alle de håbede millioner i kassen. Udbuddet vil dog blive lukket tidligere, hvis alle aktier skulle blive afsat inden da.

Mens klubbens ledelse altså forsøger at rejse ny kapital, er førsteholdet på banen godt på vej til at opfylde ambitionen om en tilbagevenden til Alka Superligaen.

Med ni kampe tilbage topper træner David Nielsens mandskab den næstbedste række i suveræn stil.

Lyngby er ni point foran nærmeste konkurrent, og der er 11 point ned til pladserne under oprykningsstregen.

/ritzau/