Lynstart sikrer ishockeykvinderne ny VM-sejr

09/04/2014

Det går fortsat fint for det danske ishockeylandshold for kvinder, der spiller VM i næstøverste lag, Division 1A

Onsdag vandt danskerne med 5-3 over bundproppen Slovakiet og er dermed oppe på fem point efter de tre første kampe.

Det var en regulær kanonstart, der sikrede landstræner Denis Larsens mandskab den vigtige sejr.

Danskerne kom nemlig ud til første periode for fuld styrke, og da de første 20 minutter var overstået, stod der 4-0 på lystavlen i hallen i Prerov i Tjekkiet.

Josefine Persson og Josephine Asperup bragte Danmark på 2-0, inden der var gået otte minutter.

Kort efter øgede Malene Frandsen til 3-0 i powerplay, inden Michelle Weis gjorde det til 4-0, da perioden nærmede sig sin afslutning.

Weis lavede også det femte mål, der skulle vise sig at blive danskernes sidste, da hun sendte pucken i mål på et tidspunkt, hvor slovakkerne havde to spillere i straffeboksen.

Men med den komfortable 5-0-føring i ryggen gik danskerne i stå, og da Slovakiet derefter reducerede tre gange indenfor fem minutter, var der formentlig nogle i den danske lejr, der begyndte at blive bekymrede.

Danskerne fik dog strammet op, og da sidste periode sluttede uden scoringer, kunne Danmark altså trække sig tilbage med en 5-3-sejr.

VM fortsætter for Danmarks vedkommende torsdag eftermiddag med en kamp mod Frankrig, inden det gælder værtsnationen Tjekkiet i den sidste kamp lørdag.