Lys for enden af broen: Svejsearbejdet på Jernbanebroen er færdigt

De dårlige svejsninger er blevet udbedret på Jernbanebroen over Limfjorden, og derved har reparationsarbejdet på broklappen taget et stort hop fremad. 

Det er det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), som har efterlyst en slutdato for den meget lange reparation af broen, der blev påsejlet i marts 2012. Nu er Transportminister Henrik Dam Kristensen kommet med et svar, men noget endelig dato kommer han ikke med.

- Udbedringen af svejsefejl er færdiggjort, og maling af broen er påbegyndt 4. februar, og der vil efterfølgende ske montering af spor mm. på klappen, ligesom den skal monteres på selve broen og afprøves, inden den endelige trafikale ibrugtagning, skriver ministeren i svaret.

Det lysner altså i horisonten for togpassagererne, der skal krydse Limfjorden. Men deres tålmodighed bliver sat på prøve lidt endnu.

Den lange ventetid skyldes især, at polske underentreprenører havde lavet så dårlige svejsninger, at en stor del af arbejdet måtte laves om af en dansk underentreprenør. 

 

Dagens Gossip