Lysere tider forude for britisk økonomi

Storbritannien er "et comeback-land", der har rejst sig igen efter finanskrisen, erklærer landets finansminister, George Osborne, som onsdag fremlagde den konservativt-ledede regerings sidste finanslov inden valget i maj.

Han forventer en højere vækst, end prognoserne i første omgang har vist - fra 2,4 til 2,5 procent - og siger, at de store nedskæringer i offentlige udgifter formentlig vil kunne afsluttes tidligere end antaget på grund af stærkere vækst og lavere inflation end tidligere antaget.

- Denne finanslov bringer Storbritannien et skridt længere på vejen fra besparelser til fremgang og velstand, sagde Osborne ved fremlæggelsen i det britiske parlaments underhus.

- I dag kan jeg melde om et Storbritannien der vokser, skaber job og baner vej for fremgang, siger finansministeren.

- Vi tog vanskelige beslutninger på trods af modstanden, og det virkede - Storbritannien har rejst sig igen. I dag kan jeg præsentere en finanslov for en økonomi, der på alle måder er stærkere end den, vi overtog, siger han.

Osborne varsler skattelettelser til førstegangskøbere og lønarbejdere og havde også en lille gave til vælgerne i form af en nedsættelse af afgifterne på øl, cider og spiritus.

- Dette er en finanslov for Storbritannien, comeback-landet, sagde Osborne som afslutning på sin fremlæggelse.

Der er kun 50 dage, til briterne skal til stemmeurnerne, og Osborne og den øvrige regering håber, at den økonomiske fremgang kan være med til at overbevise vælgerne om, at de skal stemme konservativt igen den 7. maj.

Ifølge de seneste meningsmålinger står de konservative til en opbakning på 33 procent mod 32 til Labour.

Labour-leder Ed Miliband er ikke overraskende mindre imponeret af regeringen.

Han anklager den konservative-liberale regering for at "svigte arbejderfamilierne" og siger, at de seneste års sparekurs har skadet de fattigste familier.

- Dette er en finanslov, som folk ikke vil have tiltro til, fra en regering der ikke er på deres side, siger Miliband.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip