Mål i sidste sekund sender Serbien ud af EM

19/01/2016

Et mål af Dejan Manaskov efter 59 minutter og 59 sekunder betyder, at Makedonien går videre til mellemrunden ved håndbold-EM i Polen, mens Serbien må rejse hjem.

Scoringen betød nemlig, at Makedonien og Serbien spillede 27-27, og det resultat var nok for makedonerne efter en nervepirrende afslutning.

Der var på forhånd lagt op til en ægte Balkan-gyser, og det var lige akkurat, hvad publikum i Krakow blev budt.

Makedonien kunne nøjes med uafgjort på grund af en målscore, der var mindre dårlig end serbernes, men det så skidt ud, da Darko Djukic trods undertal kunne bringe Serbien foran 27-26.

Den makedonske træner tog timeout, og han brugte tiden fornuftigt. Det lykkedes efterfølgende at spille Manaskov fri på fløjen til en scoring, der skabte vild jubel i den makedonske lejr.

Uafgjort var et passende resultat af en tæt kamp, hvor holdene ikke slap hinanden af syne.

Efter 13-13 ved pausen fulgtes de hold ad i en grad, så ingen føring i anden halvleg var større end et enkelt mål.

Serberne var meget opmærksomme på den makedonske storskytte Kirill Lazarov, der spillede en uvant tilbagetrukket rolle.

Barcelona-stjernen gjorde det heller ikke lettere for sig selv ved at misbruge et straffekast i kampens første minut, og efter endnu et kiks fra 7-meter-pletten senere i halvlegen, blev Lazarov ganske enkelt sat fra bestillingen.

Dejan Manaskov havde mere held med sig i den vigtige disciplin, og fløjspilleren blev sit holds topscorer med ti scoringer, hvoraf den sidste altså sikrede makedonerne billetten til mellemrunden.