Målet for amerikansk droneangreb havde pakistansk pas

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Taliban-kilder i Afghanistan har slået bekræftet, at et amerikansk droneangreb lørdag kostede organisationens øverste leder, Mohammed Mansour Akhtar, livet.

Nu oplyser myndighederne i Pakistan, at målet for angrebet var i besiddelse af et pakistansk pas med navnet Wali Muhammed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den dræbte er endnu ikke identificeret af de pakistanske myndigheder. Men manden var netop rejst fra Iran til Pakistan forud for angrebet, oplyser Pakistan.

Fra Afghanistans efterretningstjeneste lød det tidligere søndag i en erklæring:

- Mansour var i en periode under tæt overvågning, indtil han blev angrebet sammen med andre militante i et køretøj i Balochistan.

Og en topembedsmand i den afghanske regering sagde forud for erklæringen fra efterretningstjenesten, at det er "meget sandsynligt", at talibanlederen er død.

Ved luftangrebet omkom også en chauffør. Han er identificeret af de pakistanske myndigheder i modsætning til passageren, som var stærkt forbrændt.

Lørdag sagde amerikanske embedsmænd i Washington, at amerikanske droner havde angrebet Mansour og sandsynligvis dræbt ham i det sydvestlige Pakistan nær grænsen til Afghanistan.

Ifølge en amerikansk embedsmand var angrebet på forhånd blevet godkendt af præsident Barack Obama.

- Mansour var målet, og han blev sandsynligvis dræbt, sagde embedsmanden, der ønskede at være anonym.

Lørdag skulle både Pakistan og Afghanistan være blevet informeret af USA om droneangrebet. Pakistan afviser dog, at landet blev advaret om angrebet på forhånd.

/ritzau/Reuters