Målet er semifinalen: VM-holdet vil tilbage til Moskva

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Ishockeylandsholdet er ankommet til Sankt Petersborg forud for torsdagens VM-kvartfinale mod Finland.

Danskerne testede kamparenaen under et let træningspas onsdag aften, hvor den fire timer lange togtur fra Moskva blev kørt ud af benene.

Besøget i millionbyen ved Neva-floden bliver under alle omstændigheder ganske kort, for kampen mod finnerne er den eneste, Danmark kommer til at spille i Yubileiny Sport Palace.

Spørgsmålet er bare, hvor turen går hen på fredag.

Enten bliver det en flyvetur til København og sommerferie, eller også skal danskerne igen stuves ind i hurtigtoget og køre retur til Moskva, hvor holdet spillede gruppekampene, og hvor semifinaler og finale bliver afviklet i den kommende weekend.

- Vi skal tilbage til Moskva, det er der ingen tvivl om, siger backen Stefan Lassen.

- Det bliver hårdt, men vi har slået dem før, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det igen, spørger den hårdføre forsvarer, der i klubregi spiller i Pelicans, som hører hjemme i den finske by Lathi.

Lassen henviser til sejren i 2010, den eneste gang Danmark har slået Finland i en betydende kamp.

4-1-triumfen i Köln lagde grunden til det første danske indtog i en VM-kvartfinale.

- Selv om det er længe siden, kan vi godt bruge det resultat til noget, siger Lars Eller, der også var med for seks år siden.

- Da beviste vi, at det godt kan lade sig gøre. Det skal vi have i baghovedet. Hvis vi rammer dagen, og alting flasker sig, så kan vi godt vinde, men selvfølgelig er Finland favorit, lyder det fra den danske NHL-stjerne.

Kvartfinalen begynder klokken 15.15 torsdag eftermiddag.

/ritzau/