Målfarlig samba-svindler er blevet populær

Det er snart to år siden, at den brasilianske fodboldspiller Luiz Adriano i Danmark blev kendt som samba-svindleren.

I dag står han foran en landsholdsdebut, og Adriano bejler til at blive topscorer i Champions League efter seks scoringer i tre kampe.

Flere mål lurer onsdag aften, når han og Shakhtar Donetsk hjemme i Ukraine får besøg af Bate Borisov fra Hviderusland.

For to uger siden scorede Adriano ufattelige fem mål i ukrainernes 7-0-sejr i den omvendte kamp. Men lad os komme tilbage til øgenavnet samba-svindleren.

Angriberen scorede i 2012 et kontroversielt 1-1-mål i Shakhtars 5-2-sejr over FC Nordsjælland i en Champions League-kamp i Parken. Han blæste på spillets uskrevne fairplay-regler i en situation, hvor FCN skulle have haft bolden efter en afbrydelse og scorede sit første af tre mål i kampen.

Det blev straffet med én spilledags karantæne af det europæiske fodboldforbund (Uefa), og Adriano undskyldte sin pinlige handling.

Den i dag 27-årige Adriano er netop blevet udtaget til det brasilianske landshold for første gang, og Shakhtar-træner Mircea Lucescu forstår godt, hvorfor angriberen får chancen for Brasilien. Tidligere har Adriano flirtet med at stille op for Ukraine.

- Han er den bedste brasilianske fodboldspiller i øjeblikket, har træneren udtalt til AFP.

Den brasilianske landstræner, Carlos Dunga, har stor fidus til Adriano, som i 2007 skiftede fra Internacional i hjemlandet til Shakhtar Donetsk.

- Luiz Adriano slog først igennem i Internacional. Han har nu spillet mange år i Shakhtar, og brasilianske fans forstår, at det er vanskeligt at spille i et land som Ukraine.

- I Ukraine har de mange måneder om året med sne, og det er sværere at score jævnligt der og i Champions League, lød det fra Dunga til Goal i sidste måned, da han udtog Adriano til to testkampe mod Tyrkiet og Østrig senere i november.

Sammen med Lionel Messi er Adriano den eneste spiller, der har scoret fem mål i den samme Champions League-kamp. Alene i første halvleg i Hviderusland scorede Adriano fire gange, hvilket var rekord i turneringen.

Onsdag aften kigger fodboldverdenen spændt på for at se, om Adriano går mål-amok igen i gruppe H-kampen.

Angriberen er på grund af sine mange mål blevet sat i forbindelse med store europæiske klubber, men Adriano er ikke sikker på, at et skifte er noget for ham.

- Min nuværende kontrakt udløber i 2015. Men jeg ville være glad for at slutte karrieren i Shakhtar, som er klubben, der har givet mig alt, sagde Adriano i sidste måned til AFP.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip