Målfarlige Vatsadze åbner kæmpehul til Lyngby for AGF

26/04/2015

Vejle Boldklub mod AGF var for et par årtier siden en klassiker i dansk fodbold, men må i dagens 1. divisions-tilværelse for begge mandskaber nok henlægges til kassen for falmede storkampe.

Alligevel blev det en underholdende affære søndag, hvor AGF overvandt en skidt start og vandt 3-1.

Dermed øger holdet afstanden til Lyngby, som lørdag gav Morten Wieghorsts hold endnu en oprykningsgave i form af nederlag til Fredericia.

Det var ellers et energisk og velspillende Vejle-hold, som bød aarhusianerne inden for søndag, og efter blot ni minutters spil bragte Andreas Albers hjemmeholdet foran med en lang tå tæt under mål efter et flot opspil.

Og vejlenserne fortsatte med stor selvtillid. Det resulterede i flere store muligheder for at udbygge føringen, men de blev misbrugt.

I stedet viste AGF, hvorfor holdet har kurs mod oprykning. Mate Vatsadze fik sin første chance, og på et flot hovedstød headede han udligningen til 1-1 i kassen.

Gæsterne vågnede mere op spillemæssigt efter pausen og fik sat sig på kampen, mens Vejle fik sværere og sværere ved at holde fast i bolden.

Det gav et hårdt pres mod Vejle-målet, som efter en time resulterede i føringsmålet til AGF.

Altid hårdtarbejdende Jesper Lange vandt en nærkamp på baglinjen, og med en præcis tværaflevering fandt han Stephan Petersen, som kunne stikke indersiden på og gøre det til 2-1.

Kampen blev lukket efter 77 minutter, da 1. divisions topscorer Mate Vatadze igen var på pletten og udnyttede lidt tilfældigt fumleri fra Kim Aabech til at gøre det til slutresultatet 3-1 med sin 17. sæsonscoring.

Dermed har AGF nu hele ni point ned til Lyngby, mens hullet op til Viborg på førstepladsen også er barberet ned til fire point.

Med syv runder tilbage ligner det i den grad øjeblikkelig tilbagevenden til Alka Superligaen for nedrykkerne Viborg og AGF.

Vejle skal derimod kigge nedad, hvor holdet har seks point ned til Fredericia under nedrykningsstregen.