Måling: Færre vælgere tror på K-fremgang med Pape

Da Søren Pape Poulsen i august overraskende blev præsenteret som Lars Barfoeds afløser i spidsen for De Konservative, lancerede han sig selv som et frisk pust, der ville ruske op på Christiansborg.

Men nu er lidt af pusten tilsyneladende gået af den tidligere Viborg-borgmester. I hvert fald tror lidt færre af de adspurgte på fremgang til De Konservative i en webmåling blandt 1031 repræsentativt udvalgte danskere, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

I august svarede 46,1 procent i en tilsvarende måling, at de tror, at De Konservative vil få flere stemmer ved et kommende folketingsvalg med Søren Pape som formand frem for Barfoed.

Det tal er nu faldet til 29,9 procent. Samtidig er det også lidt færre, der svarer, at de selv er mere tilbøjelige til at stemme på De Konservative nu, hvor Søren Pape har taget over fra Lars Barfoed.

I august var det tal på 10,5 procent. I dag er det 8,5 procent af de adspurgte, som svarer, at det er mere sandsynligt, at de vil stemme på De Konservative ved valget, der skal finde sted senest den 15. september 2015.

Målingen kommer forud for, at De Konservative i weekenden holder landsråd i København, hvor Søren Pape Poulsen formelt bliver valgt til ny K-formand efter Lars Barfoed.

Spørgsmål: Er pusten gået af dig?

- Nej. Det er en helt naturlig konsekvens af, at lige når man kommer til, så er der en reaktion, siger Søren Pape Poulsen til Ritzau.

Han mener, det er alt for tidligt at gøre regnestykket op. Først på De Konservatives landsråd i weekenden vil han for alvor folde sin linje for partiet ud for vælgerne:

- Det hele kommer til at afhænge af, om jeg er i stand til at præsentere projektet og få folk til at synes, at det er det projekt, som er vigtigt for dem, når de skal stemme.

- Det værste, man kan gøre, er at gå i meningsmålingspanik og hver uge have en ny holdning til tingene. Jeg vil holde fast i den linje, jeg lægger i min tale på lørdag. Det vil være partiets linje fremadrettet, siger Søren Pape Poulsen.

Et af de centrale budskaber i talen vil være, at den almindelige dansker skal "sættes fri" og sættes før systemet i langt højere grad, end det sker i dag.

Søren Pape Poulsen vil blandt andet stille det som et krav til en ny borgerlig regering, at der luges ud i de mange love, der giver myndighederne adgang til folks private ejendom uden en retskendelse.

Samtidig skal planloven lempes og Naturstyrelsen begrænses i deres overvågning af, hvor danskerne placeres deres højbede og terrasser, mener Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip