Måling: Flertal vil have indgreb mod stigende grundskyld

Den kommunale grundskyld stiger så meget, at staten bør gribe ind.

Det mener 58 procent af danskerne i en meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, mens 19 procent mener, at staten ikke skal gribe ind. 24 procent har ikke nogen holdning til spørgsmålet.

Ønsket om et indgreb kommer efter flere års fokus på den grundskyld, som tusindvis af boligejere oplever stiger, selvom deres ejendomme er faldet i værdi under og efter finanskrisen.

I dele af landet har boligejerne udsigt til stigende grundskyld mange år ud i fremtiden.

- Grundskylden stiger rask væk også der, hvor ejendomsværdien har været faldende. Politikerne har lavet et dumt system. Lad os da få det lavet om, så det bliver bedre og finder mere forståelse hos borgerne, siger ekspert i boligøkonomi Morten Skak fra Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

På Christiansborg vil grundskylden indtage en central plads i den kommende valgkamp - især i den borgerlige lejr, hvor Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti har hver deres krav, ønsker og idéer til en eventuel kommende blå regering.

De Konservative har fastfrysning af grundskylden som et "afgørende" krav for at indtræde i en ny regering. Og Liberal Alliance har en hel buket af hjælpetiltag til boligejerne med på lørdagens landsmøde, hvor fastfrysning er et af elementerne.

Men Venstre stritter imod.

I regeringsblokken står Enhedslisten alene med sit forslag om at hjælpe de lavest lønnede boligejere. SF og regeringspartierne forsvarer den stigende grundskyld.

- Der er udfordringer på området, og derfor er vi ved at få lavet et nyt vurderingssystem. Men grundskylden er en "god" skat. Den svækker ikke tilskyndelsen til at arbejde, spare op og investere. Derfor har vi ingen planer om at ændre på den. Det er i øvrigt også dyrt, siger skatteordfører Astrid Krag (S) til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip