Målinger: Hillary Clinton er storfavorit

Hillary Clinton er storfavorit til at blive den demokrat, der skal forsøge at slå Republikanerne ved præsidentvalget i 2016 og overtage pladsen i Det Hvide Hus efter Barack Obama.

Foreløbig viser meningsmålingerne, at Clinton har en solid føring over andre demokrater, der kan tænkes at stille op i kampen om at blive nomineret som partiets præsidentkandidat.

Endnu har ingen af Clintons partifæller officielt meldt sig på banen, og kun få ventes at stille op mod hende.

Det uafhængige analyseinstitut Real Clear Politics har samlet flere meningsmålinger, og et gennemsnit af dem viser, at Hillary Clinton har opbakning fra 59,8 procent af de demokratiske vælgere.

Senator Elizabeth Warren, som tilhører Det Demokratiske Partis venstrefløj, har støtte fra 12,2 procent af de demokratiske vælgere - men Warren har ifølge Reuters tidligere meddelt, at hun ikke stiller op.

Dernæst kommer den nuværende vicepræsident, Joe Biden, som 11,5 procent af de demokratiske vælgere gerne ser forfremmet til præsidentposten.

Andre mulige kandidater er senator Bernie Sanders med 4,3 procents opbakning. Marylands tidligere guvernør Martin O'Malley og den tidligere Virginia-senator James Webb har hver 1,2 procent af de demokratiske vælgere bag sig.

Blandt Republikanerne har senatorerne Rand Paul fra Kentucky og Ted Cruz fra Texas meddelt, at de stiller op, og det samme ventes senator Marco Rubio fra Florida at gøre mandag, skriver Reuters.

Gennemsnittet af de målinger, som Real Clear Politics har udregnet, viser, at Clinton på nuværende tidspunkt også har en føring over samtlige de republikanere, der enten har meddelt deres kandidatur eller som kan tænkes at gøre det.

Hvis der var valg i dag ville Clinton vinde over både Bush, Cruz, Rubio og flere andre med mellem seks og 11 procentpoint, viser målingerne ifølge Real Clear Politics.

/ritzau/

 

Dagens Gossip