Målvogter genser sin bøddel efter to måneder på langs

Der gik et sus gennem Boxen i Herning den aften i december, da Sandra Toft blev sendt i gulvet.

Den rumænske storskytte Cristina Neagu sendte et af sine frygtede langskud af sted, det traf den danske målvogter direkte i ansigtet, og først to måneder senere kunne Toft igen spille håndbold.

Fredag aften står Toft og Neagu igen over for hinanden, når Danmark møder Rumænien i OL-kvalifikationen i Aarhus.

- Det er meget sjovt. Hun synes jo heller ikke, det er rart at give en hjernerystelse til et andet menneske, så jeg glæder mig til at hilse på hende, siger Sandra Toft.

Sjovt var det dog ikke i tiden, der fulgte efter den dramatiske VM-kvartfinale i Herning.

Neagus kanonskud gjorde større skade, end den danske målvogter havde regnet med, og det kostede adskillige uger med hovedpine og ubehag.

- Mit første billede af det var, at der var noget galt, men at det ikke var så slemt. Så blev det værre og værre de næste mange dage.

- Jeg lå bare på langs og kunne faktisk ingenting, fordi jeg fik det rigtig dårligt, fortæller Sandra Toft.

- Først og fremmest fik jeg utrolig ondt i hovedet - ikke bare almindelig hovedpine. Jeg var også svimmel og havde meget svært ved at koncentrere mig. Jeg kunne være i et rum med mange mennesker, men jeg følte ikke, jeg var til stede, siger hun.

Comebacket på håndboldbanen blev indledt med museskridt. I begyndelsen trænede hun ganske lidt, og gradvist blev belastningen øget.

Til sidst - næsten to måneder efter uheldet - var Sandra Toft igen i stand til at spille en håndboldkamp.

- Jeg har da tænkt på, at hvis jeg får en stor hjernerystelse igen, hvad så? Kommer jeg tilbage? De tanker har jeg da haft, men det var mest, da jeg lå derhjemme og ikke kunne noget. I dag tænker jeg ikke så meget over det, siger Sandra Toft.

Larvik-målmanden er på vej tilbage til sin gamle styrke, men på banen ser hun anderledes ud.

Hun skal nemlig spille med et beskyttelsesbånd, indtil hovedet ikke længere er ekstra følsomt over for hårde slag.

- I starten var jeg irriteret over, at jeg skulle have det på, fordi jeg syntes, det så dumt ud. Men nu tænker jeg ikke over det mere. Det generer mig ikke i kampen, siger Sandra Toft.

Målvogteren og hendes danske holdkammerater står over for Cristina Neagu og Rumænien klokken 19 fredag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip