Månedens aktie: Coloplast overraskede i det nye år

Medicoselskabet Coloplast kom bedst fra start i det nye år. Koncernen kom med et flot regnskab, og det løftede aktiekursen med 10 procent på en enkelt dag.

Det skyldes ikke mindst, at Coloplast opjusterede forventningerne for hele året, og det var sød musik i ørerne på investorerne.

Få timer før børsen lukkede, lå Coloplast-aktien til en stigning i hele januar på 14,2 procent. Det viser en analyse, som Spar Nord har foretaget for Ritzau.

- Det er altovervejende regnskabet, der sender Coloplast til tops som månedens mest stigende aktie.

- Blandt andet fordi selskabets fjerde kvartal udviklede sig bedre end ventet, og ikke mindst fordi Coloplast sammen med regnskabet kom med en opjustering af det forventede salg for hele regnskabsåret, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen til Ritzau.

Coloplast er dog skarpt forfulgt af vindmøllekoncernen Vestas. Aktionærerne i Vestas kan glæde sig over, at kursfesten fortsætter i det nye år. Det sker ovenpå festen i 2013, hvor aktien steg med over 400 procent.

Få timer før handlen slutter i det toneangivende C20-indeks er stigningen for hele januar på 13,2 procent

Vestas indledte da også det nye år med en opjustering, og det gav vind i vingerne på fondsbørsen allerede fra starten af året.

- Opjusteringen er sød musik i investorernes ører. Og den betyder, at optimismen kan forsætte frem til Vestas’ årsregnskab, som bliver offentliggjort i næste uge. Her har investorerne blandt andet sat næsen op efter nye finansielle målsætninger, siger Mikkel Duus-Hansen.

Han peger på, at Vestas i hele fem måneder af 2013 tog prisen som den mest stigende aktie i C20-indekset.

Til gengæld gik det dårligt for Carlsberg. Øl-aktien kom værst fra start i det nye år med et kursfald på 10,2 procent. Carlsberg-aktionærerne er ifølge Mikkel Duus-Hansen nervøse for selskabets forestående regnskab og herunder ikke mindst de resultatforventninger for 2014, som selskabet offentliggør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip