Måske Danmarks største dyreværnssag: 60 hunde overdraget

En af de største dyreværnssager i Danmark er i dag blevet afgjort.

Ikke mindre end 60 hunde er blevet overdraget til Dyreværnet efter, at dyrenes ejer i dag i Østre Landsret fik stadfæstet sin dom om frakendelse af retten til at have dyr i tre år. 

- På hundenes vegne er vi glade for afgørelsen. Jeg er helt tryg ved, at de mange hunde nu er overdraget til Dyreværnet, siger Michael Kofoed fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, i en pressemeddelelse fra Dyreværnet. 

Sagen startede tilbage i foråret 2013, hvor Dyreværnets udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen, fik en anmeldelse af de 60 hundes ejer. Men ejeren nægtede at lukke hende ind, og derfor blev politiet involveret i sagen. 

I sidste måned blev de mange hunde anbragt på en hundepension, og i dag blev det altså stadfæstet i landsretten, at de ikke skulle tilbage til deres ejer. 

- Selvom Dyreværnet er økonomisk presset, og hverken har midlerne eller ressourcerne til at tage så mange hunde ind - så gør vi det! Der bliver kaldt ekstra personale på arbejde, og selvom vi godt er klar over, at det kommer til at koste en formue i dyrlægeregninger, så skal vi klare det, siger Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund.

Der er tale om chihuahua, kinesisk hårløse og små blandingshunde. Der er desuden en del hvalpe blandt de 60 hunde.

 

Dagens Gossip