Måske redder de tilbagevendte sønner AaB

AaB har igen vendt sig mod tidligere profiler for at få succes på fodboldbanen.

I sommerpausen er Nicklas Helenius og Thomas Enevoldsen vendt tilbage til AaB på lejeaftaler fra henholdsvis Aston Villa og belgiske Mechelen. Dermed indeholder AaB-truppen hele fem spillere, som er skiftet væk og kommet tilbage igen.

- Det handler om, at AaB er et godt sted at være. Det handler om den måde, vi omgås hinanden på. Vi har en god kultur. Det, at der er spillere, som vender tilbage til klubben, er en bekræftelse på, at vi gør noget rigtigt, siger AaB's sportschef Allan Gaarde.

Sportschefen har selv som aktiv prøvet at skifte væk fra AaB og tilbage igen. Det samme gør sig gældende for Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen og Kasper Risgård fra den nuværende spillertrup. På den front skiller AaB sig ud fra mængden.

Sammenholdet er i top i AaB, konstaterer Gaarde inden onsdagens vigtige Champions League-kvalifikationskamp på udebane mod Dinamo Zagreb.

AaB skal i Kroatien vende 0-1 til samlet sejr for at avancere fra tredje kvalifikationsrunde.

Gaarde forlod som spiller AaB i 2001 for at prøve lykken i italienske Udinese. I 2002 var Gaarde tilbage i AaB.

- Det var meget logisk for mig at vende tilbage til et miljø, som jeg kendte. Det var et skridt på vejen til noget nyt.

- Det var i AaB, jeg skulle få karrieren på ret køl igen. Sådan har det sikkert også været for nogle af de spillere, som er vendt tilbage til AaB de senere år, siger Gaarde.

Angriberen Nicklas Helenius blev AaB-topscorer i forrige sæson, hvorefter han skiftede til Premier League-klubben Aston Villa.

Mens Helenius varmede bænken eller tribunen i Birmingham-klubben, vandt AaB både superliga-guld og pokaltitlen i sidste sæson.

Midtbanespilleren Thomas Enevoldsen var med til at vinde DM-guld i 2008 og har indtil denne sommer spillet i både hollandsk og belgisk fodbold.

Rasmus Würtz ser det som en klar fordel, at det er tidligere profiler i klubben, som er vendt tilbage til AaB. Specielt i en sommer, hvor AaB solgte profilen Kasper Kusk til hollandske Twente.

- Det er kun en fordel, at du som spiller kender de folk, der er i klubben, i forvejen. Du kender klubben indefra, du kender klubbens mentalitet, og det kan kun betegnes som en fordel. Man ved, at det er et sted, hvor man har præsteret godt før.

- Vi ved, hvad Helenius og Enevoldsen for eksempel står for. Nu mangler de blot nogle kampe for at ramme topformen, men de skal ikke bruge tid på at falde til i klubben, siger Würtz, som i 2007 skiftede fra AaB til FC København, men som i 2009 var tilbage i AaB.

Gaarde forklarer, at han ikke var i tvivl om at hente Helenius og Enevoldsen tilbage.

- Sulten er altafgørende. Nicklas har været væk i et år, men han er stadig en ung spiller på 23 år, som bare har behov for at spille nogle kampe. Enevoldsen er også kun 27 år, og han har også meget at kunne bidrage med endnu, siger Gaarde.

Den samlede vinder af AaB-Dinamo Zagreb går videre til playoffkampe om en plads i Champions League-gruppespillet. Taberen spiller playoffkampe om en plads i Europa Leagues gruppespil.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip